Головна Новини Суспільство події Під Чорнобилем від людської діяльності гинуть коні Пржевальського: вчені б'ють на сполох
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Чорнобилем від людської діяльності гинуть коні Пржевальського: вчені б'ють на сполох

Вчені мають намір прибрати територію від залишків людської діяльності та пасток

7 грудня 2020, 13:47
Поділіться публікацією:

У зоні відчуження під Чорнобилем все частіше фіксуються смертельні пастки, які загрожують життю тварин. Вчені також виявляють і інші сліди людської діяльності, які також можуть виявитися небезпечними для мешканців.

Під Чорнобилем від людської діяльності гинуть коні Пржевальського: вчені б'ють на сполох

ФОТО: З відкритих джерел

Співробітники Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження розповідають про небезпечні пастки, які вони виявили на всій території заповідника. На думку фахівців, цю зону потрібно якомога швидше очищати від слідів діяльності людини, інакше це зможе привести до непоправних наслідків.

Співробітниками Центру також був зафіксований жахливий факт загибелі рідкісних коней Пржевальського. На початку грудня загиблих тварин виявили з петлями на шиї. Імовірно, в пастку потрапили лоша і кобила.

Вчені також повідомили про те, що звернулися до поліції за даним фактом, адже вважають, що коні у величезній небезпеці, тому як металевих пасток на території зони відчуження сотні.

Фахівці також вважають, що потрібно якомога швидше прибирати зону від потенційної небезпеки для тварин, тому вони мають намір влаштувати масштабний рейд. У Центрі закликають до допомоги небайдужих українців, які за можливості можуть допомогти поширенням інформації, а також фінансово.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Прикарпатське село Ворохту атакують вовки. Місцеві жителі дуже налякані присутністю нових "гостей" на території своїх дворів. Жертвами вовків стали вже десятки собак, адже вони не можуть протистояти хижакам, які, здається, не збираються зупинятися.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини