Головна Новини Суспільство події Під час польоту загадково зник літак з віцепрезидентом Малаві
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час польоту загадково зник літак з віцепрезидентом Малаві

Військові в Малаві почали пошуково-рятувальну операцію через зникнення літака з віцепрезидентом Саулосом Чілімою.

11 червня 2024, 13:41
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Літак на борту якого перебували віцепрезидент Малаві Саулос Чіліма, колишня перша леді Малаві Шаніл Дзімбір та ще вісім людей, зник безвісти після злету з аеропорту Лілонгве 10 червня. Малавійські військові оголосили про проведення пошуково-рятувальної операції.

Під час польоту загадково зник літак з віцепрезидентом Малаві

Віцепрезидент Малаві Саулос Чіліма. Фото з відкритих джерел

Вранці 10 червня урядовий літак з віцепрезидентом Малаві стартував з столичного аеропорту країни та через деякий час зник з радарів. Літак мав приземлитись в аеропорті Мзузу, що на півночі країни. Після розголосу про інцидент президент Малаві Лазарус Чаквера заявив, що пошуково-рятувальна операція триває.

"Солдати все ще знаходяться на землі та проводять пошуки, і я віддав суворі накази, щоб операція тривала, доки літак не буде знайдено. Я знаю, що ми всі налякані та стурбовані — я теж стурбований. Але я хочу запевнити вас, що я не шкодую жодних доступних ресурсів, щоб знайти цей літак, і я тримаю надію, що ми знайдемо тих, хто вижив", — сказав Чаквера.

Через інцидент президент Малаві скасував свій візит на Багами, який був запланований на вечері 10 червня.

Причина зникнення літака залишається невідомою. Саулос Чіліма прямував до аеропорту Мзузу, щоб представляти уряд на похованні колишнього міністра кабінету Ральфа Касамбари, який нещодавно помер.

11 червня президент Малаві Лазарус Чаквера повідомив, що усі 10 пасажирів, зокрема і віцепрезидент Малаві Саулос Чіліма та колишня перша леді Малаві Шаніл Дзімбір загинули в авіакатастрофі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в травні сталось падіння літака на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі. Після тривалих пошуків було знайдено місце авіаторові, а також тіла загиблих, зокрема і іранського президента. На похорони Раїсі приїхало щонайменше 15 делегацій з різних країн.

Також "Коментарі" писали про лідера Зімбабве, який звернувся до російського диктатора Володимира Путіна за військовою допомогою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини