Головна Новини Суспільство події Окупанти зрівняли із землею "Добропарк" під Києвом: мотрошні кадри
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти зрівняли із землею "Добропарк" під Києвом: мотрошні кадри

Персонал ландшафтного парку евакуювався та перебуває у безпеці

4 квітня 2022, 19:06
Поділіться публікацією:

Російські агресори, що протягом  місяця скоїли чимало злочинів  на Київщині, також знищили відомий серед українців ландшафтний парк "Добропарк". Про це інформують на власній сторінці в соціальних мережах представники адміністрації "Добропарку".

Окупанти зрівняли із землею "Добропарк" під Києвом: мотрошні кадри

Окупанти вкрали навіть садову техніку (фото з відкритих джерел)

Зокрема,  тут зазначено, що окупанти не пошкодували легендарний парк. Знищили адміністративну будівлю, де була розміщена  резиденція Доброчара,  також поруйновані й  інші будівлі ландшафтної установи. Також знищили та забрали  увесь автотранспорт та техніку, якою користувались працівники парку.

"Навіть садові інструменти орки забрали з собою. Стан інших втрат поки оцінити важко", – повідомляється на сторінці  "Добропарку".

Важливо, що  всі працівники ландшафтної установи, живі та перебувають в безпечних місцях,- розповідають співробітники ландшафтного парку.

Добропарк –  є відомою туристичною  локацією, що розміщена в населеному пункті Мотижин  неподалік Києва. Сюди мешканці столиці приїздили на вихідні, щоб  помилуватись незвичними пейзажами квітів. Минулого року, там  в кінці квітня та на початку травня, коли не було війни, вже квітли тюльпани.

Окупанти зрівняли із землею ”Добропарк” під Києвом: мотрошні кадри - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти знищили на Житомирщині святиню ХІХ століттяРосійські загарбники обстрілюють Житомирську область, завдаючи ударів по об'єктах інфраструктури та житлового будинку. Внаслідок нападу було зруйновано святиню XIX століття, розташовану в селі В'язівка. Відомо, що дерев'яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці збудували у 1862 році. Вона мала статус пам'ятки архітектури національного значення та належала до Овруцької єпархії УПЦ МП. Але 7 березня 2022 року під час вторгнення Росії в Україну святиня була знищена обстрілом, уціліла лише дзвіниця.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини