Головна Новини Суспільство події Окупанти викрали 35 із 49 керівників територіальних громад у Херсонській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти викрали 35 із 49 керівників територіальних громад у Херсонській області

У Василівці Запорізької області російські окупанти 12 днів катували учасника АТО

28 квітня 2022, 17:48
Поділіться публікацією:

В  Херсонській області  агресори з РФ викрали 35 із 49 очільників місцевих територіальних громад. Про це інформує  уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти викрали 35 із 49 керівників територіальних громад  у Херсонській області

Окупанти викрадають очільників громад (фото з відкритих джерел)

"Рашисти викрадають та піддають тортурам мешканців тимчасово окупованих територій України, грабують об’єкти культурної спадщини. За інформацією Херсонської ОВА, з 49 керівників територіальних громад області під час окупації викрадено 35. 17 з них відпустили, багато перебувають у полоні", — повідомила вона.

Денисова зазначила,  що в населеному пункті Василівка Запорізького регіону загарбники 12 днів  піддавали тортурам учасника АТО.  Про  цей випадок  повідомляли Сили оборони Запорізького краю. Його зачинили в камері, катували електричним струмом, відрізали пальця та поламали чотири ребра.

За словами українського омбудсмена, окупанти зайшли в приміщення  Мелітопольського міського краєзнавчого музею. Там зрадники  показали їм місця, де зберігалось  золото скіфів, яке було знайдене  археологами у 50-х роках минулого століття.

Уповноважена ВР  наголошує, що дії Росії  протирічать нормам міжнародного гуманітарного права, зокрема в цьому випадку порушені норми Женевської конвенції  1949 року, які говорять про захист потерпілих  під час міжнародних збройних конфліктів, та принципи Гаазької конвенції від 1907 року, які вказують на порушення законів та звичаїв війни.

"Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини РФ в Україні", — підсумувала Денисова.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Херсоні прогриміли вибухи – у місті перестало працювати російське ТБ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини