Головна Новини Суспільство події Окупанти в Криму затримали заступника голови Меджлісу
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в Криму затримали заступника голови Меджлісу

Після обшуків зникли двоє кримських татар

4 вересня 2021, 12:39
Поділіться публікацією:

Російські окупанти в Криму затримали заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Окупанти в Криму затримали заступника голови Меджлісу

Наріман Джелялов - фото з відкритих джерел

"Співробітники ФСБ Росії продовжують підступно вриватися у будинки громадян України у тимчасово окупованому Криму по надуманих справах. Сьогодні на світанку в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова російські силовики провели обшуки, після чого його вивезли в "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополі", — йдеться у повідомленні.

Крім того, після обшуків зникли двоє кримських татар: Ельдар Одаманов і Азіз Ахтємов. Їх місцеперебування досі невідоме.

Денісова зазначила, що країна-окупант не вперше вдається до переслідувань і залякування кримських татар. Обшуки у домівках громадян України є грубим порушенням міжнародних норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, згідно з якою кожній людині гарантується право на особисту недоторканність, і статті 8 Конвенції про право на повагу до приватного і сімейного життя.

"Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади та посилити тиск на РФ з метою припинення порушень прав українців на території тимчасово окупованого Криму", — додала Денісова.

Нагадаємо, росіянин, який відвідав анексований Крим, поділився своїми враженнями від походу в підроблений "Макдональдс" у Сімферополі, який працює на місці справжнього "Макдональдса". Заклад закрили у зв'язку з санкціями проти РФ за окупацію українського півострова.

Як передає видання "Коментарі", своїми емоціями росіянин поділився в блозі "Яндекс: Дзен". Він розповідає, що найбільше його здивувало те, що в "російському" "Макдональдсі" готували чебуреки та навіть було пиво на розлиі. Загалом же окупанти вирішили не морочитися зі зміною того меню, яке є в більшості ресторанів мережі "Макдональдс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 вересня 2021, 11:45

А голова Чубаров, разом з Сенцовим, патріотично облаштувались у Києві. І разом з іншими "патріотами" не дуже переймаються тими проблемами, які турбують українське суспільство, яке стільки для них зробило.


Новини