Головна Новини Суспільство події Окупанти провели хімічну атаку у Сумах
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти провели хімічну атаку у Сумах

Окупанти вели прицільний вогонь по передмісті Сум

21 березня 2022, 07:47 comments1528
Поділіться публікацією:

На хімічному підприємстві "Сумихімпром", розташованому на виїзді із Сум у бік Охтирки та Харкова внаслідок обстрілів стався витік аміаку. Радіус зони ураження становить близько 2,5 км. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Окупанти провели хімічну атаку у Сумах

Сумихімпром. Фото: з відкритих джерел

Сумська область стала однією з перших в Україні, до якої вторглися російські окупаційні війська. І ті побоювання, які робили багато військових та експертів щодо можливої катастрофи, якщо росіяни вдарять по "Сумихімпрому" виявилися вірними. Раніше вже повідомлялося про витічку аміаку, але тоді ці новини офіційна влада області та міста спростовувала, називала їх фейками російських пропагандистів, які намагаються залякати городян. Тепер інформація справді підтвердилася. Окупанти не можуть взяти під контроль Суми, але не припиняють спроб обстрілювати передмістя Сум.

"Увага! 21.03.2022 року. 04.30. Витік аміаку Сумихімпром!", – написав Дмитро Живицький у мережі.

Він також пояснив, що аміак легший за повітря. Тому городянам потрібно якнайшвидше спуститися в підвали, укриття, нижні поверхи багатоповерхівок.

На момент написання свого посту Живицький зазначив, що зона поразки становить приблизно 2,5 км. Враховуючи напрям вітру, під загрозою опинилося село Новоселиця, у бік Сум вітер не був спрямований. До роботи оперативно включилися аварійні бригади заводу та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що буде зі світом, якщо не зупинити Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

21 березня 2022, 08:51

Фейк!!! Не было никаких оккупантов - это просто производственная авария!!! Вы заебали называть русских оккупантами! Нацисты!!! Нюрнберг по вам плачет!


Новини