Головна Новини Суспільство події Офіс Зеленського - у фарбі й написах: в Києві проходить акція на підтримку Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс Зеленського - у фарбі й написах: в Києві проходить акція на підтримку Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)

З'явилися фото і відео з місця подій

20 березня 2021, 20:38
Поділіться публікацією:

У Києві сьогодні, 20 березня, проходить акція на підтримку засудженого одеського активіста Сергія Стерненка. Трансляцію акції "Не чуєш? Побачиш. 20.03" ведуть багато українських ЗМІ та користувачі в Facebook.

Офіс Зеленського - у фарбі й написах: в Києві проходить акція на підтримку Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)

Фото: facebook.com/ssternenko

Перші фото і відео з місця подій публікують Telegram-канали. Повідомляється, що учасники акції облили будівлю Офісу президента червоною фарбою, розмалювали стіни написами: "Свободу Стерненку" й "Аваков — чорт". Крім того, чутні вибухи петард. За даними Telegram-каналів, у будівлі ОП розбито кілька вікон і вхідні двері, а вхідні табличка — розписана.

Відзначається, що поліція реагує максимально толерантно.

За даними "Обозревателя", на місці подій зібралося близько 300 осіб. З самого початку акція проходила спокійно, на місце пригнали автомобіль з колонками і включили музику. Після протест став агресивнішим, журналісти пишуть, що активісти намагалися потрапити всередину будівлі та розбили кілька вікон.

Крім того, на честь Стерненка запустили салют.

Нагадаємо, засуджений до семи років ув'язнення активіст Сергій Стерненко стверджує, що подав апеляційну скаргу. У тексті Стерненко висловлює жаль тому, що вирок щодо нього "винесли російські окупанти ім'ям України", і зазначає, що рішення суду направлено проти самої країни.

Нагадаємо, що Одеський суд виніс вирок у справі активіста і колишнього члена "Правого сектора" Сергія Стерненка. Його засудили до 7 з гаком років позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна. Слідом за цим під Офісом президента відбулися масові протести на підтримку активіста.

Експерти вважають, що справа Стерненка має політичне забарвлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини