Головна Новини Суспільство події Російські окупанти винесли вирок іменем України - Стерненко
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти винесли вирок іменем України - Стерненко

Активіст стверджує, що подав апеляційну скаргу

5 березня 2021, 16:29
Поділіться публікацією:

Засуджений до семи років ув'язнення активіст Сергій Стерненко стверджує, що подав апеляційну скаргу. У Telegram у Стерненка опублікований документ, який не містить юридичного обґрунтування, а тільки політичні заяви про незаконність вироку, передає "Українська правда".

Російські окупанти винесли вирок іменем України - Стерненко

Сергій Стерненко - фото з відкритих джерел

У скарзі наголошується, що подача активістом апеляційної скарги зупиняє набрання вироком чинності, відповідно до ст. 400 КПК, тому Стерненко повинен бути звільнений. Також повідомляється, що правозахисники активіста також готують подібні скарги. Самі ж адвокати ув'язненого активіста вимагають негайно звільнити його.

У тексті "апеляції" Сергій Стерненко висловлює жаль тому, що вирок щодо нього "винесли російські окупанти іменем України", і зазначає, що рішення суду направлено проти самої країни.

"Мені шкода, що російські окупанти винесли цей вирок іменем України, в той час як він спрямований проти самої ж України", — написав Стерненко.
Нагадаємо, що Одеський суд виніс вирок у справі активіста і колишнього члена "Правого сектора" Сергія Стерненко. Його засудили до 7 з гаком років позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна. Слідом за цим під Офісом президента відбулися масові протести на підтримку активіста. Експерти вважають, що справа Стерненко має політичне забарвлення. Яскравим доказом чого є те, що хоч активіста засудив Одеський суд у справі про залякування і знущання над одеським депутатом, історія отримала резонанс по всій країні, всіх ЗМІ, а самі численні акції проходили вчора не в Одесі, а в Києві, Львові та Харкові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини