Головна Новини Суспільство події Обстріл залізничного вокзалу в Краматорську: відкрито провадження
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріл залізничного вокзалу в Краматорську: відкрито провадження

У Краматорську в результаті ракетного обстрілу загинули громадяни, що евакуювалися

8 квітня 2022, 13:15 comments1118
Поділіться публікацією:

8 квітня російські окупанти обстріляли ракетами залізничний вокзал у Краматорську, де перебувало близько чотирьох тисяч цивільних, серед них жінки та діти. Кількість загиблих більше 30, серед них є діти, поранення отримали понад 100 осіб. Про це повідомляють на сторінці Офісу Генерального прокурора.

Обстріл залізничного вокзалу в Краматорську: відкрито провадження

фото Офісу генпрокурора

Омбудсмен Микола Кулеба повідомив, що наразі відомо про 4 загиблих дітей, інформацію оновлюють.

За інформацією Нацполіції, ракета влучила у тимчасовий зал очікування, саме там перебували сотні людей, які очікували на евакуаційний потяг. Остаточні дані встановлюються. На місці працюють рятувальники, слідчі, медики, вибухотехніки.

Відкрито кримінальне проавадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). На місці слідчі та прокурори збирають докази, розпочато  досудове розслідування. Ворог обстріляв вокзал в період евакуації мирного населення з міста.

Страшну трагедію прокоментував глава держави, наголосивши, що ворог має отримати покарння за свої злочини.

"Окупанти вдарили "Точкою-У" по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться", — написав президент.

Як повідомляв портал, голова "Укрзалізниці" Олександр Камишин вважає, що це цілеспрямований удар по інфраструктурі "Укрзалізниці", а також по жителям міста Краматорськ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини