Головна Новини Суспільство події Обмін полоненими: чоловік, засуджений за вбивство вагітної жінки, може опинитися на волі
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін полоненими: чоловік, засуджений за вбивство вагітної жінки, може опинитися на волі

За словами головного редактора порталу Ценсор.нет і військового журналіста Юрія Бутусова, деяких полонених обміняли "випадково"

12 жовтня 2020, 18:30
Поділіться публікацією:

У квітні 2020 відбувся обмін полоненими між Україною і незаконними збройними формуваннями на сході країни. Серед запропонованих Україні якимось чином в списку на обмін виявилися люди з відверто кримінальним минулим. Про це пише "Прямий" з посиланням на інтернет-ресурс Belsat.

Обмін полоненими: чоловік, засуджений за вбивство вагітної жінки, може опинитися на волі

Фото: kiev.informator.ua

Відразу після процедури обміну родичі ув'язнених, які залишилися в полоні на непідконтрольних територіях, а також небайдужі громадяни почали бити на сполох. Серед таких — головний редактор Цензор.НЕТ, а також військовий журналіст Юрій Бутусов.

"Були люди випадкові, яких в список на обмін включили в останній момент. Так що хвалитися, власне кажучи, нічим", — підкреслив він.

Обмін полоненими: чоловік, засуджений за вбивство вагітної жінки, може опинитися на волі - фото 2


Так, стало відомо, що одним з тих, кого "випадково" обміняли, є 44-річний уродженець Черкащини Олександр Садовський, обвинувачений у вбивстві вагітної жінки під час пограбування пункту обміну валют 21 квітня 2014 в Донецьку.

"Посилаючись на КПК і КК України, суд невизнаної республіки засудив Садовського до довічного позбавлення волі", — зазначає Володимир Байда в замітці на Politeka.net.

За словами Байдена, вбивця зараз знаходиться в СІЗО. Але не як який відбуває довічне ув'язнення, а як учасник іншого злочину — відомо, що "правоохоронці ДНР" звинуватили його тільки в інтернет-шахрайстві.

"Він має право вийти на свободу, заплативши невелику заставу", — говорить Володимир Байда.

Раніше "Коментарі" писали про те, що поліція затримала підозрюваного у вбивстві гардеробниці в ВерховнойРаде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини