Головна Новини Суспільство події Обігрівач і коротке замикання: деталі пожежі в Харкові
commentss НОВИНИ Всі новини

Обігрівач і коротке замикання: деталі пожежі в Харкові

До пожежі призвела сукупність кількох чинників

22 січня 2021, 13:03
Поділіться публікацією:

До смерті 15 людей внаслідок пожежі в Харківському будинку для літніх людей призвела сукупність кількох чинників. За попередніми даними, причиною стало коротке замикання. Про це виданню РБК повідомили джерела в правоохоронних органах.

Обігрівач і коротке замикання: деталі пожежі в Харкові

Пожежа у Харкові - фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією, оприлюдненою у виданні, в будинку для людей похилого віку "Золотий час" з 17 січня не працював газовий котел. Для того, щоб опалювати приміщення, співробітники використовували електрообігрівач. У виданні припустили, що в трагічний день постояльців будинку престарілих залишили без нагляду.

Станом на цей момент в поліції схиляються до того, що в стіні сталося коротке замикання в проводці. Вогонь зміг дуже швидко поширитися через те, що всередині будівлі була дерев'яна обробка і підлогу, передає РБК.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила про затримання чотирьох осіб, які причетні до смертельної пожежі в Харківському будинку для літніх людей. Про це генпрокурор написала на своїй сторінці в Facebook.

Ірина Венідіктова повідомила, що слідство у справі перевіряє кілька версій виникнення пожежі в Харківському будинку для людей похилого віку: загоряння в результаті підпалу, необережне поводження з вогнем у побуті та електроприладами, замикання електромережі.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що Президент України Володимир Зеленський оголосив 23 січня вдень загальнонаціональної жалоби через пожежу в Харківському будинку для літніх людей, яка забрала життя 15 осіб. Про це він заявив під час робочого візиту до Харкова 22 січня.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини