Головна Новини Суспільство події Обережно, змії! Скільки українців постраждало від зміїних укусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, змії! Скільки українців постраждало від зміїних укусів

У Центрі громадського здоров'я нагадали, що в Україні змії активізуються у період із квітня по жовтень, а найбільша ймовірність потрапити на них припадає на квітень і травень

8 червня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

У період з початку травня і до 7 червня в Україні від укусів змій вже постраждали 22 людини. Це — кількість зареєстрованих випадків, коли громадяни звертаються за медичною допомогою через ураження зміїною отрутою. Таку інформацію надали в Центрі громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ України.

Обережно, змії! Скільки українців постраждало від зміїних укусів

Обережно, змії. Фото: unsplash.com

"Станом на 7 червня 2021 року в Україні зареєстровано 22 звернення за медичною допомогою, пов'язаною з ураженням зміїною отрутою, з них 6 дітей до 17 років і 6 жінок. Зокрема, у травні зафіксовано 7 звернень", — повідомляють у ЦГЗ.

Зазначається, що найбільше постраждалих зареєстровано в Запорізькій області — 14 осіб. В Івано-Франківській і Полтавській областях зафіксовано по два випадки укусів змій, у Львівській — три випадки, в Рівненській області — один.

У Центрі додають, що минулого року в цей же період було зареєстровано менше звернень — всього сім. Протягом 2020 року від укусів змій постраждало 249 осіб.

Також у ЦГЗ нагадали, що змії в Україні активні в період із квітня по жовтень, а найбільша ймовірність потрапити на них припадає на квітень і травень.

Видання "Коментарі" писало про те, що в одеському дельфінарії дельфін вкусив дитину за руку. Хлопчика доставили в лікарню, де лікарі наклали кілька швів на кисть його руки. Батьки дитини поскаржилися, що ніхто навіть не вибачився за те, що сталося.

Тим часом інцидент викликав активне обговорення в соціальних мережах. Зоозахисники пишуть, що дельфін не хотів поранити хлопчика, а думав, швидше за все, що йому дають рибу. Також активісти наполягають на тому, що дикі морські тварини повинні жити на волі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини