Головна Новини Суспільство події Нове меню у школах: батьки скаржаться, що у школах Львівської області принижують пільговиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове меню у школах: батьки скаржаться, що у школах Львівської області принижують пільговиків

У Червоноградських школах дискримінують дітей пільгових категорій, заявляють батьки

14 січня 2022, 20:25
Поділіться публікацією:

В нашій країні з нового року відбулись зміни в харчуванні учнів в школах та вихованців садочків. Разом з тим,  наявна інформація, що в певних учбових закладах відбувається дискримінація дітей, які мають пільги від всіх інших їх ровесників. Про це повідомляє в соціальних мережах Юлія Дмитрук.

Нове меню у школах: батьки скаржаться, що у школах Львівської області принижують пільговиків

У школах Червонограда різне меню для дітей-пільговиків (фото: facebook.com )

 За  її словами, в учбових закладах міста Червонограда Львівської області вже з 10 січня цього року проводять дискримінацію учнів, які користуються пільгами. Це – діти  учасників АТО, діти-сироти, незаможні, багатодітні.  Вони мають безкоштовні обіди на період навчання в початкових класах,  вартує  одна  порція  34 грн. Інші їх однолітки  купують для себе порції  за 35 грн.

Дописувачка повідомила, що меню одних та інших  учнів відрізняється, і звичайні школярі насміхаються над ровесниками, що користуються пільгами.

 Також жінка інформує, що таким школярам, що мають пільги, подають страви на окремому столі, окремо від їх ровесників. Діти насміхаються над ними, про це сказала матір учениці першого класу. Невідомо за чиїм розпорядженням запроваджена така ситуація, але це явище притаманне для багатьох шкіл міста Червоноград.

Львів'янка сфотографувала контрольні порції  учнів з пільгами і без в шкільній їдальні Червоноградського учбового закладу №11.

 За її словами пільговикам зготували рис і рибу, непільговики їстимуть картопляне пюре та рибну котлету. Так виглядає сегрегація,- резюмує вона.

 Користувачі соціальних мереж, які коментували цю інформацію, розділились.  Перші стверджують, що це вже запроваджують дискримінацію з дитячого віку. Інші переконують, що в шкільних столових таке завжди існувало.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про нове меню в українських школах та скандал.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини