Головна Новини Суспільство події Нова схема обману: як шахраї виманюють гроші у власників авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова схема обману: як шахраї виманюють гроші у власників авто

Зловмисникам вдається пробратися до салону автомобіля

16 грудня 2020, 11:28
Поділіться публікацією:

Аферисти не збираються зупинятися та продовжують обманювати українців. Цього разу на гачку шахраїв опинилися власники автомобілів. Зловмисники вимагають у водіїв гроші, стверджуючи, що зробили в машині "закладку", яка може обернутися дорогим ремонтом автівки.

Нова схема обману: як шахраї виманюють гроші у власників авто

ФОТО: З відкритих джерел

Один з водіїв, який став жертвою хитрих шахраїв, виявив записку з номером телефону в салоні автомобіля. При цьому машина перебувала на парковці та була зачинена належним чином. Як зазначив водій, особисті речі, які знаходилися в салоні, залишилися на місці.

Незабаром зловмисник самостійно зв'язався з власником автомобіля, написавши повідомлення, в якому розповів про "закладку", що закладена всередині. Якщо шахрай її активує, то це нібито спричинить дорогий ремонт двигуна або коробки передач. Аферист зажадав чотири тисячі гривень в обмін на інформацію, в якому саме місці розташована "закладка". До слова, водій запевнив, що не надіслав шантажистові грошей. 

Нова схема обману: як шахраї виманюють гроші у власників авто - фото 2

Експерт у галузі охоронних систем Віталій Кубишкін стверджує, що в цьому випадку діяв не професійний викрадач, а "злодюжка, який придбав електронний зломщик автомобілів", за допомогою цього пристосування йому вдалося залишити записку всередині машини. Спеціаліст порадив ставитися відповідально до вибору місця, де ви збираєтеся залишити автомобіль, а також ставити якісні протиугінні системи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Ощадбанк попередив українців про чергову хитрість аферистів, яка побудована на пропозиції підняти кредитний ліміт банківської карти у два рази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини