Головна Новини Суспільство події Нічна гонитва на Одещині: як прикордонники зупинили ухилянтів на шляху до Молдови
commentss НОВИНИ Всі новини

Нічна гонитва на Одещині: як прикордонники зупинили ухилянтів на шляху до Молдови

На Одещині місцевий підліток намагався незаконно переправити 8 чоловіків закордон

12 вересня 2024, 17:55
Поділіться публікацією:

На Одещині, в околицях села Великокомарівка Роздільнянського району, прикордонники Подільського загону затримали групу чоловіків, які спробували незаконно перейти кордон, використовуючи кукурудзяні поля як прикриття. Затримані намагались втекти до Молдови, обравши для цього Придністровський сегмент кордону.

Нічна гонитва на Одещині: як прикордонники зупинили ухилянтів на шляху до Молдови

Група чоловікі спробувала перетнути кордон через кукурудзяні поля

Спроба була зірвана завдяки використанню прикордонниками дрона з тепловізором, що дозволило оперативно виявити і зупинити порушників. Незважаючи на їхні спроби втекти, попереджувальні постріли прикордонників зупинили нелегальний перехід.

Як виявилось під час розслідування, організатором цієї сміливої, але незаконної акції був 16-річний місцевий житель, який взяв на себе роль ватажка. Він організував нелегальне переправлення через кордон, використовуючи телеграм-канал для пошуку клієнтів. Вартість такої "послуги" коливалася від 7 до 10 тисяч доларів США.

Національна поліція вже отримала повідомлення про злочинну діяльність молодого переправника. Його дії кваліфіковані за ст. 332 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Щодо затриманих чоловіків, які намагалися перетнути кордон, було складено адміністративні протоколи за статтями 204-1 та 185-10 КУпАП. Їхні справи вже направлені до суду, де буде вирішено питання про їх подальшу долю.

Раніше “Коментарі” писали, що підприємець намагався уникнути відповідальності за підробку документів щодо якості харчових продуктів, які постачав прикордонникам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини