Головна Новини Суспільство події «Ні в якому разі не робіть»: Укрпошта попередила про шахраїв
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ні в якому разі не робіть»: Укрпошта попередила про шахраїв

Мета шахраїв - зібрати номери кредитних карток

6 грудня 2020, 15:10
Поділіться публікацією:

Щоб обдурити громадян, шахраї вигадують все нові афери. Про одну з них українців попередив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Він зазначив, що клієнти компанії отримують дивну e-mail-розсилку.

«Ні в якому разі не робіть»: Укрпошта попередила про шахраїв

шахраї / фото з відкритих джерел

Відомо, що шахраї з метою роздобути дані банківських карт, відправляють клієнтам "Укрпошти" від її імені лист на електронну пошту з вимогою оплатити 2:15 мита на міжнародну посилку.

Ігор Смілянський заявив, що компанія не робить подібних розсилок, більш того, не має у своїй базі адреси електронної пошти клієнтів. Він попросив громадян ігнорувати або видаляти листи, що містять подібну інформацію.

"Якщо ви бачите у себе такий лист — видаліть, ігноруйте і ні в якому разі не робіть те, що зазначено всередині", — йдеться в повідомленні.

В "Укрпошті" попросили клієнтів бути більш уважним і не давати незнайомим особам своїм банківські дані.

Ще Смілянський зазначив, що компанія зараз робить все можливе, щоб встановити шахраїв і запобігти їх схемі обману.

Нагадаємо, що в МЗС України попередили громадян про новий "розвод" в популярному мобільному додатку Telegram. Ви нібито отримуєте від свого знайомого повідомлення з проханням позичити йому грошей, а коли ви перераховуєте кошти на карту, шахраї видаляють профіль, на який була скопійована інформація про вашого товариша.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Україні великою популярністю користується нова схема шахраїв: людей обманюють, пропонуючи "встановити" в будинку вікна і балкони за мінімальними цінами від виробника, в найкоротші терміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини