Головна Новини Суспільство події Українці почали потрапляти на нову вудку шахраїв: що за схема
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці почали потрапляти на нову вудку шахраїв: що за схема

У Києві вже понад десять постраждалих від шахраїв, що пропонують недорогі послуги

2 листопада 2020, 16:02 comments1941
Поділіться публікацією:

В Україні набирає популярність нова афера шахраїв: людей обманюють, "встановлюючи" вікна і балкони. Про це передає "Сегодня".

Українці почали потрапляти на нову вудку шахраїв: що за схема

Так, поруч із громадськими зупинками або в підземних переходах до українців підходять люди, одягнені в офіційні костюми. Вони пропонують встановити пластикові вікна і балкони від виробника, при цьому, за мінімальними цінами, але в найкоротші терміни.

"Всього 5 тисяч за метр погонний. Високоякісні італійські вікна", — обіцяють торговці.

До того ж пропонують безкоштовну установку. Однак продавець, який представляється офіційним дистриб'ютором, не бажає підписувати будь-які документи, щоб зафіксувати домовленості та передачу грошей за роботу. Крім того, профілі для вікон, виявляються контрабандні, документів на них — немає.

Одна з постраждалих від таких шахраїв, киянка Ірина Остапенко, розповіла, що працювали оперативно: зробили заміри, взяли  як заставу третину від вартості. Однак в день, коли обіцяли установку, зі зв'язку пропали. У поліції столичній жительці повідомили, що вона вже десята, хто потрапив у лапи "установників".

Експерти кажуть, що якщо у вас вимагають передоплату, але від укладення договору відмовляються — це напевно шахраї. Рекомендується знайти інформацію про компанію в Мережі, почитати відгуки, дізнатися, як довго працює фірма.

Раніше повідомлялося, що в Україні шахраї навчилися обманювати через QR-коди в ресторанах і кафе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини