Головна Новини Суспільство події Найсерйозніша епідемія денге в історії: зафіксовано сотні тисяч заражених
commentss НОВИНИ Всі новини

Найсерйозніша епідемія денге в історії: зафіксовано сотні тисяч заражених

В Бангладеш сотні тисяч людей інфіковані хворобою денге, а кількість загиблих досягла понад тисячу осіб.

3 жовтня 2023, 12:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За даними Міністерства охорони здоров'я Бангладеш в країні за перші дев'ять місяців 2023 року загинуло щонайменше 1017 осіб, а ще 209 тис. було заражено. Таким чином це найбільш смертельна епідемія денге в Бангладеш. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

Найсерйозніша епідемія денге в історії: зафіксовано сотні тисяч заражених

В Бангладеш епідемія хвороби денге. Фото з відкритих джерел

Смертність в Бангладеш за неповний рік вища у чотири рази, ніж показники 2022 року. У ВООЗ вказують, що нинішня захворюваність пояснюється сильнішим штамом денге. В Бангладеш в останні два місяці від лихоманки помирало щодня 20 людей. Серед загиблих понад 100 дітей.

Лікарні в Бангладеш намагаються звільнити місце для пацієнтів, оскільки хвороба швидко поширюється в цій густонаселеній країні.

"Коли люди хворіють на лихоманку денге вдруге, втретє або вчетверте, тяжкість захворювання посилюється. Кількість смертей також зросла", — пояснює ситуацію місцевий лікар Мохаммад Рафікул Іслам.

Бангладеш постійно потерпає від спалаху хвороби денге. Ситуація особливо загострюється у літні місяці, коли розвивається велика кількість комарів. Влада Бангладеш проводила кампанію для обізнаності про хворобу серед населення, однак відсутність профілактичних заходів дозволила комарам, що переносять збудника хвороби денге поширитися по всій країні. Раніше хвороба спостерігалась в окремих регіонах, однак тепер поширилась на більші площі.

Денге — це тропічне інфекційне захворювання, яке викликається вірусом денге і передається комарами. Хвороба викликає високу температуру, нудоту, блювоту, головний біль та біль у м’язах. У складніших випадках відбувається кровотеча, яка може призвести до смерті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні зафіксовано спалах африканської чумки та введено карантин.

Також "Коментарі" писали про три найбільші міфи про застуду, у які ми досі віримо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

3 жовтня 2023, 11:58

забули написати хто розповсюджює заражених комарів! правду не сховать це все робиться на вмисне.


Новини