Головна Новини Суспільство події На Закарпатті стався землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті стався землетрус

Надзвичайники зафіксували силу поштовхів у 2,5 бала

9 вересня 2021, 10:27
Поділіться публікацією:

У Закарпатській області сейсмологи зафіксували підземні поштовхи магнітудою у 2,5 бала, повідомляє пресслужба ДСНС.

На Закарпатті стався землетрус

Магнітуда поштовхів, фото "Суспільне"

За офіційними даними, постраждалих немає. 

Коливання землі надзвичайники зафіксували вимірювльними приладами напередодні ввечері поблизу села Брестів Мукачівського району. За допомогою ніхто не звертався.

"Зафіксовано підземний поштовх магнітудою 2,5 без негативних наслідків. Звернень від громадян до ДСНС не надходило", — зазначили у відомстві.

Землетруси поблизу карпат трапляються часто. В липні поштовхи фіксували в селі Монастирчани у 2,5 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр землетрусу був на глибині 11 кілометрів. Такі землетруси знаходяться за межами чутливості людей, а тому їх ніхто не відчуває, кажуть в Центрі спеціального контролю  національного космічного агенства України. 

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в червні підземні поштовхи сколихнули Івано-Франківщину. В селі Пасічна Надвірнянського району сейсмологи зафіксували поштовхи у  2,6 балів за шкалою Ріхтера. До слова, це був не єдиний землетрус у тому регіоні в червні. Трохи раніше поштовхи у 2 бала були у селі Манява. 

Напередодні сильний землетрус сколихнув Мексику. Неподалік від Акапулько коливання землі сягали 7,1 бала за шкалою Ріхтера. Через землетрус загинула одна людина, на яку впав стовп. Надзвичайникам надходили повідомлення про каменепади, зсуви і обвалення стін у будинках. Кілька мексиканських штатів залишилися без електрики і телефонного зв'язку. Вогнище землетрусу знаходилось на глибині 12,5 кілометрів. У мережі з'явилося чимало відео цих подій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини