Головна Новини Суспільство події На Волині затримали трьох посадовців "Укртрансбезпеки": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

На Волині затримали трьох посадовців "Укртрансбезпеки": що відомо

Чиновники вносили автомобілі в інформаційну систему "єЧерга", свої "послуги" вони оцінювали в 100 доларів,- СБУ

7 лютого 2023, 21:36
Поділіться публікацією:

Представники Служби безпеки України затримали двох інспекторів та одного екс- співробітника Держслужби безпеки на транспорті, які отримували хабар від автоперевізника.

 На Волині затримали трьох посадовців "Укртрансбезпеки": що відомо

У Луцьку затримали трьох посадовців Укртрансбезпеки (фото з відкритих джерел)

Про це інформує в соціальних мережах управління СБУ у Волинській області.

За даними  співробітників СБУ, кілька місцевих  посадовців налагодили злочинну  схему отримання коштів від автоперевізників вантажів. Посадовці  брали від автоперевізників  кошти за  зекономлений час, бо за хабар  пропускали вантажівки поза чергою на міжнародному пункті пропуску "Ягодин".

"Чиновники обіцяли вносити автомобілі в інформаційну систему "єЧерга". Свої "послуги" вони оцінювали в 100 доларів США за один автомобіль", — зазначили в СБУ.

Зараз  є інформація  про декілька фактів отримання групою посадовців  доларів від автоперевізників. Ще представники слідства  встановили, що хабарники вимагали  плату у валюті від  волонтерів та представників  благодійних фондів.

Два інспектори, що  були затримані під час отримання хабаря, вже відсторонені  від виконання посадових обов'язків, їх також  буде звільнено, — прореагували на цей факт представники  "Укртрансбезпеки". Вони зазначають, що викриті на гарячому  працівники  працювали за  строковим контрактом,  і потім мали  проходити переатестацію. Стосовно третього  інспектора: він  був звільнений з "Укртрансбезпеки" в грудні 2022 року, бо  проявляв  неетичну поведінку  щодо перевізників.

Зараз інспекторам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. В разі доведення вини ексчиновникам  загрожує  чималий строк — 10 років ув’язнення  та конфіскація  майна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що НАБУ оголосило у розшук заступника голови Сумської облради: що відомо.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини