Головна Новини Суспільство події На столичному ринку продавали дані мільйонів українців - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На столичному ринку продавали дані мільйонів українців - деталі

Правоохоронці викрили двох злочинців, які займалися отриманням та збутом персональних даних громадян України

6 травня 2021, 08:56
Поділіться публікацією:

Правоохоронні органи викрили двох братів, які незаконно отримувати та збували персональні дані 32 млн громадян України. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

На столичному ринку продавали дані мільйонів українців - деталі

В Києві два брати продавали конфіденційну інформацію українців. Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Як зазначається в повідомленні, двоє чоловіків домовилися з працівниками банківських установ і державних органів та отримали інформацію більш ніж про 32 млн українців з різних баз даних для подальшого збуту зацікавленим особам.

Інформацію продавали під виглядом комп'ютерних ігор на одному зі столичних ринків.

Поліція провела обшуки за місцем роботи і проживання братів. Правоохоронці вилучили ноутбуки, п'ять жорстких дисків, 10 флеш-накопичувачів, вісім карт пам'яті, телефони і понад 50 оптичних дисків.

Братам повідомили про підозру за фактом збуту конфіденційної інформації з баз даних (ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 ККУ). Одному з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу другому фігуранту справи.

Нагадаємо, що у Сумській області чоловік хотів обікрасти пенсіонерів. Невідомий громадянин прийшов до домівки подружньої пари та представився медичним працівником. Чоловік запропонував літнім людям зробити вакцину проти коронавірусу. Подружжя погодилося. Потім через деякий час після щеплення пенсіонери знепритомніли. Що було далі, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що чотирьох громадян України судитимуть за виготовлення фейкових довідок про інвалідність для бійців АТО і привласнення виплат по них. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини