Головна Новини Суспільство події На Прикарпатті страйкують 900 вчителів через борги по зарплатах (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Прикарпатті страйкують 900 вчителів через борги по зарплатах (ФОТО)

В регіоні страйкують 900 вчителів

3 вересня 2021, 19:22
Поділіться публікацією:

В Долинській міській громаді, що на  Івано-Франківщині, педагоги місцевих навчальних закладів оголосили страйк через заборговану зарплатню. У 22 з них призупинено навчання, уроки проходять тільки в чотирьох. Про це проінформувала представників Укрінформу заступниця Долинського міського голови Алла Шевченко.

  На Прикарпатті страйкують 900 вчителів через борги по зарплатах (ФОТО)

На Прикарпатті страйкують вчителі через борги по зарплатах (фото :Courtesy Photo / radiosvoboda.org)

 З червня освітяни не отримували зароблені гроші. За цей час їм заборгували майже 20 мільйонів гривень. Тому 900 сільських педагогів вирішили страйкувати.

За словами чиновниці Долинської громади, педагоги прийшли в свої навчальні заклади, але  в класи не пішли, уроки не відбулись. Їх керівники написали накази про призупинення навчального процесу.

Алла Шевченко пояснила, що такий великий борг  у них виник "через недосконалість формульного розрахунку нарахування освітньої субвенції та адмінреформи."

До цієї міської громади доєднали 21 населений пункт, де налічується 18 шкіл. В класах цих сільських шкіл мала заповнюваність учнів. Завантаженість на бюджет виросла, а допомоги не було передбачено.

Так само в цій великій ОТГ не вистачає шкільних автобусів. Їх налічується тільки чотири, а шкіл налічується 26.

Держслужбовці Івано-Франківської облдержадміністрації за сприяння місцевої профспілки працівників освіти переконують педагогів призупинити страйк до 20 вересня. Кажуть, що розробили план виходу із кризи. Облдержадміністрація підготує та направить лист до Кабміну про перерозподіл освітньої субвенції в межах області.

 Разом з тим, профспілковий лідер педагогів Долинської  громади  Іван Мельник повідомив, що гроші його колегам вже почали  надходити. Він надіється, що освітяни днями отримають всю свою зарплату.

За його словами, частина заборгованої освітянам суми, яка на 16 серпня склала 22 мільйони, була зменшена. Тепер вона становить 17 мільйонів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що на Прикарпатті вимагають відставки голови ОДА, якого ЗМІ пов'язують з Медведчуком.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини