Головна Новини Суспільство події На Миколаївщині жінка винесла з пожежі трьох дітей: які причини загоряння
commentss НОВИНИ Всі новини

На Миколаївщині жінка винесла з пожежі трьох дітей: які причини загоряння

Українку номінуватимуть на Всеукраїнську акцію «Герой-рятівник року»

20 серпня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:








Місцева мешканка стала героїнею сюжету рятувальників, адже не боячись вогню винесла трьох сусідських дітей з пожежі. Про це повідомляють в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області.

На Миколаївщині жінка винесла з пожежі трьох дітей: які причини загоряння

Людмила Симаненко - рятівниця дітей, фото ДСНС

У місті Нова Одеса, що в Миколаївському районі, вогонь спалахнув у будинку, де перебували малолітні діти. Подія сталася 18 серпня. Про пожежу на лінію "101" повідомили мешканці сусідніх будинків по вулиці Миколи Хвильового. Сусіди почули запах горілого та побачили дим з вікон. Люди викликали пожежників. Підозрюючи, що в будинку, ймовірно, лишилися діти без дорослих і малеча сама не врятується, Людмила Сіманенко насмілилась увійти в помешкання, охоплене вогнем.

Жінка розповідає, що в кімнаті було дуже багато диму, але вона розгледіла, що на полу лежить дитина. Людмила взяла дитину на руки та винесла, а потім повернулася за іншими. За її словами, діти були в сажі, але живі й дихали.

На Миколаївщині жінка винесла з пожежі трьох дітей: які причини загоряння - фото 2
На Миколаївщині жінка винесла з пожежі трьох дітей: які причини загоряння - фото 3

На місце прибули пожежники й загасили пожежу в кімнаті, де проживала родина. Відомо, що це будинок на шість сімей. Причина пожежі встановлюється. Сусіди припускають, що причиною пожежі могло стати замикання електропроводки, або пустощі дітей.

Двох п'ятирічних дівчаток-близнят та їхню трирічну сестричку госпіталізовано до реанімації міської лікарні Миколаєва. Наразі стан здоров'я двох дівчаток стабільний, однієї дитини — важкий. Діти отруїлися чадним газом.

Людмилу Сіманенко за її вчинок номінуватимуть на Всеукраїнську акцію "Герой-рятівник року".

"Зайшла, бачу, на підлозі біля дверей обличчям донизу лежить найменше дитинча. Я до неї – вхопила й винесла назовні. Потім розшукала другу, також винесла її, а далі – нічого не видно через дим. Вибігла надвір, набрала у легені повітря і зайшла в помешкання втретє, знайшла останню, винесла і її. Потім повитирала діткам обличчя, почистила носики та ротики – вони були у сажі. Хвала Богові – усі три сестрички живі!", – говорить Людмила.

Як писав портал "Коментарі", на Житомирщині дитина загинула в пожежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини