Головна Новини Суспільство події Для локомотивів "Укрзалізниці" постачали неякісне електробладнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Для локомотивів "Укрзалізниці" постачали неякісне електробладнання

Зловмисники завдали збитків на суму 1,7 млн гривень

30 вересня 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

Неякісне електрообладнання на локомотивах "Укрзалізниці" виявила Служба безпеки України (СБУ). Про це повідомляють у пресслужбі відомства. 

Для локомотивів "Укрзалізниці" постачали неякісне електробладнання

Обладнання на локомотиви, фото СБУ

Учасники оборудки крали кошти, які виділялись для ремонту локомотивів поїздів. За даними СБУ, деталі, що постачались із закордону, проводились через посередництво комерційних фірм. Виготовлені деталі зловмисники видавали за власні. 

Для цього фірми-прокладки підробляли документи та сертифікати якості. "Укрзалізниця" неякісні деталі встановлювала на більшість тягового рухомого складу. За оцінками слідства, дії посадовців завдали збитків Україні на суму 1,7 млн гривень. Однак це тільки частина коштів, кажуть у відомстві. Викриття схеми працівниками СБУ завадило зловмисникам отримати додаткові 1,1 млн гривень.

"Наразі колишньому керівнику підприємства-постачальника та нинішньому керівнику одного з підрозділів АТ "Укрзалізниця" повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", — повідомляють в СБУ.

Суд найближчим часом вирішить, яку міру запобіжного заходу оберуть зловмисникам. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що зірка шоу "Слідство ведуть екстрасенси" отримав високу посаду в СБУ. Зірка популярного шоу на українському ТБ "Слідство ведуть екстрасенси" Андрій Лисюк отримав посаду заступника голови ГУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. За словами Макарука, Лисюк був у складі охорони екснардепа Сергія Тігіпка, а також обирався в парламент у складі фракції "Слуга народи". У 2019 році він прийняв рішення відмовитися від мандата на користь військової служби. Це, на думку Лисюка, принесе більше користі державі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини