Головна Новини Суспільство події На Київській митниці службовців спіймали на вимаганні хабарів: що відомо про схему
commentss НОВИНИ Всі новини

На Київській митниці службовців спіймали на вимаганні хабарів: що відомо про схему

Митники шантажували підприємців і змушували їх платити данину за безпроблемне розмитнення товарів

15 червня 2021, 18:03
Поділіться публікацією:

На Київській митниці група службовців налагодила хабарницьку схему та вимагала гроші у підприємців. Співробітникам Служби безпеки України (СБУ) вдалося викрити махінацію митників і затримати їх на "гарячому". Про це інформує пресслужба СБУ.

На Київській митниці службовців спіймали на вимаганні хабарів: що відомо про схему

Затримання митників. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine/

У відомстві повідомили, що організатори "схеми" – співробітники Державної митної служби. Користуючись службовим положенням, вони систематично змушували підприємців платити їм гроші за розмитнення товарів, а взамін обіцяли не створювати зайвих перешкод для цього.

Щоб викрити митників, співробітники СБУ провели багатоетапну спецоперацію. Групу злочинців із трьох осіб вдалося спіймати якраз під час чергового вимагання хабаря. За свої, так би мовити, послуги митники запросили майже 8 тисяч доларів. Це – разова сума.

Затриманими виявилися заступник начальника відділу митного поста, головний державний інспектор управління запобігання та протидії контрабанді Київської митниці Держмитслужби. Також у схемі фігурує їхній посередник – цивільна особа.

В СБУ додають, що хабарницька схема митників була добре налагодженою. Вони систематично вимагали гроші за всі групи товарів, що проходили через них, а зібрана данина йшла їм у кишені.

Поки що тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності усіх, хто причетний до злочинної групи.

Видання "Коментарі" вже писало про те, що в Одесі керівник підрозділу ВМС ЗСУ намагався "продати" посаду за 10 тисяч доларів. Військовослужбовець вимагав гроші від співробітника Нацполіції за вакантну посаду в Державному бюро розслідувань.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ssu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини