Головна Новини Суспільство події В Одесі керівник ВМС намагався «продати» посаду за 10 тис. доларів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі керівник ВМС намагався «продати» посаду за 10 тис. доларів: подробиці

Військовослужбовець вимагав гроші від співробітника Нацполіції за вакантну посаду в Державному бюро розслідувань

15 червня 2021, 10:09
Поділіться публікацією:

В Одесі начальник підрозділу Військово-Морських Сил ЗСУ попався на хабарі у десять тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

В Одесі керівник ВМС намагався «продати» посаду за 10 тис. доларів: подробиці

Хабар за посаду. Фото: france24.com/fr/

Саме за таку кругленьку суму військовослужбовець збирався "продати" посаду в ДБР. Гроші він вимагав у співробітника Національної поліції України. За умови, що правоохоронець погодиться на угоду, керівник ВМС обіцяв йому вакантне місце у слідчому підрозділі Державного бюро розслідувань.

Щоб втілити свою схему, військовослужбовець мав намір скористатися службовими обов’язками та вплинути на рішення членів конкурсної комісії щодо успішного проходження конкурсу на зайняття вакантних посад.

Начальника підрозділу затримали якраз під час отримання першої половини хабаря у розмірі п’ять тисяч доларів. Йому вже повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом  (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Досудове розслідування триває.

Видання "Коментарі" писало про те, як мешканка тимчасово окупованої частини Луганщини разом зі спільниками продавали за мільйони доларів посаду голови Кіровоградської ОДА. Точну вартість цього призначення ділки оцінили у 3,5 мільйона доларів. У схемі також фігурував один із громадських активістів, який керував низкою антикорупційних і благодійних організацій.

Також портал раніше повідомляв, що на хабарництві попався високопосадовець НАН України. СБУ викрила заступника директора одного з Інститутів Національної академії наук на отримані неправомірної вигоди за надання в оренду приміщення. Доктора технічних наук затримали у його робочому кабінеті під час отримання грошей. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аноним

15 червня 2021, 09:24

Руководитель ВМС -- это адмирал. А тут речь идёт о какой-то мелкой сошке ! Когда уже подобные СМИ перестанут брехать в заглавии новости, чтобы увеличить посещаемость их говносайта ?!? Хуй вам в сраку, чтоб не болели зубы !


Новини