Головна Новини Суспільство події На Хмельниччині буревій повалив та повиривав дерева на понад 100 гектарах лісу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Хмельниччині буревій повалив та повиривав дерева на понад 100 гектарах лісу (ФОТО)

Через негоду постраждали насадження Дунаєвського та Маківського лісництв

12 серпня 2021, 17:49
Поділіться публікацією:

В Хмельницькій області  виклало лісові насадження більш як на сто гектарах площі. Стихія, наче агресивне торнадо, пронеслась краєм, вирвала, поламала і порозкидала по землі дерева.  Про це  інформує на власній сторінці у Facebook  Хмельницьке обласне Управління лісового та мисливського господарства.

На Хмельниччині буревій повалив та повиривав дерева на понад 100 гектарах лісу (ФОТО)

Буревій у лісі ( фото з відкритих джерел)

За повідомленням хмельницьких лісничих, сильний вітер та негода, яка днями була тут, наробила чимало лиха. Нанесла і чималих збитків місцевим лісникам. Найбільше буревій зачепив Кам’янець-Подільський район та місцеве підприємство "Кам’янець-Подільське лісове господарство".  Там завдано шкоди та виламано  ліс більш як на сто гектарах в Дунаєвецькому та Маківському лісництвах.

Тепер лісівники підраховують збитки, оглядають пошкоджені площі. В лісництвах комплектують бригади, які будуть ліквідовувати наслідки негоди та відновлювати понівечені лісові  насадження.

На Хмельниччині буревій повалив та повиривав дерева на понад 100 гектарах лісу (ФОТО) - фото 2
На Хмельниччині буревій повалив та повиривав дерева на понад 100 гектарах лісу (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що у Львові буревій зруйнував легендарний Личаківський цвинтарПотужна стихія, що двічі пронеслася Львовом, пошкодила древнє Личаківське кладовище. Буревій зруйнував понад 100 древніх пам’яток. Експерти повідомляють, що частину з них вже неможливо відновити. За словами директора ЛКП "Личаківський цвинтар" Михайла Нагая, сильний вітер зламав майже 250 гілок, повалив близько 30 дерев, що росли на кладовищі. Також він зруйнував майже сотню історичних скульптур. Деякі з них вже неможливо відновити.

 Посадовець розповів, що всі доріжки на території кладовища завалені поваленими гілками, деревами. Працівники вже почали розчищати їх самостійно. Але їм таки буде потрібна допомога. Відновлюватимуть історичний об’єкт цілий місяць.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини