Головна Новини Суспільство події На Далекому Сході зник російський літак з 28 людьми на борту
commentss НОВИНИ Всі новини

На Далекому Сході зник російський літак з 28 людьми на борту

На борту перебували керівники місцевого самоврядування Камчатки

6 липня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 6 липня, зник (імовірно розбився в море) російський літак АН-26, який здійснював політ з Петропавловськ-Камчатського в містечко Палана. На його борту знаходилися 22 пасажири та 6 членів екіпажу. Місцеве міністерство транспорту повідомило, що літак пропустив плановий зв'язок і зник з радарів, передає видання "Блумберг".

На Далекому Сході зник російський літак з 28 людьми на борту

Російський АН-26 ймовірно розбився на Камчатці, фото з відкритих джерел

Ведеться пошукова місія і розслідування. Фахівці вважають, що літак міг впасти в воду, оскільки Палана розташована на березі Охотського моря, а зв'язок з екіпажем був втрачений за десять кілометрів до посадки повітряного судна в місцевому аеропорту. На пошуки літака біли направлені кілька кораблів. А для відстеження маршруту зниклого АН-26. були долучені один літак і два вертольоти. Офіційної інформації поки немає, але за повідомленнями місцевих ЗМІ літак все ще не знайдено.

Літак експлуатувався з 1982 року і належав компанії "Камчатський авіаційне підприємство". Його директора вже повідомив інформагенству "Інтерфакс", що літак був технічно справний. Можливою причиною аварії, за попередніми даними, могла стати помилка пілотів через погані погодні умови.

Серед пасажирів зниклого літака перебувала глава місцевого самоврядування в Палані Ольга Мохірева (Палана — адміністративний центр національного автономного округу в складі Камчатського регіону) і ряд місцевих чиновників.

Це вже не перше можливе авіатроща згаданої авіакомпанії за тим самим маршрутом. У 2012 році літак АН-28, також летів з Петропавловська-Камчатського в Палану і впав в гору. Загинули 10 з 14 осіб, які перебували на борту. За повідомленням агентства "ТАРС" у двох загиблих пілотів був виявлений алкоголь в крові.

В Україні ж минулого року розбився свій АН-26 з військовими курсантами на борту. Що послужило причиною аварії — в матеріалі нашого видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини