Головна Новини Суспільство події На борту батискафа знали про проблеми: «Титан» намагався спливти перед вибухом
commentss НОВИНИ Всі новини

На борту батискафа знали про проблеми: «Титан» намагався спливти перед вибухом

Батискаф «Титан», який занурився на 4 тис. метрів скинув баласт та намагався спливти перед вибухом.

5 липня 2023, 16:06 comments2792
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами колишнього радника OceanGate Роба МакКаллума, субмарина "Титан" намагалася спливти на поверхню безпосередньо перед тим, як вибухнути. Це означає, що люди на борту знали, що щось йде не так. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

На борту батискафа знали про проблеми: «Титан» намагався спливти перед вибухом

Підводний човен "Титан". Фото з відкритих джерел

МакКаллум повідомив, що підводний човен "скинув баласт". Це означає, що занурення було перервано, а корабель мав спливти на поверхню. Це сталось за мить до того, як "Титан" втратив зв’язок із кораблем на поверхні океану.

Роб Маккаллум є другою людиною, яка публічно заявляла про те, що батискаф "Титан" намагався піднятись на поверхню. Глибоководний експерт Джеймс Кемерон, який зняв "Титанік" та занурювався до найглибшої точки на Землі – безодні Челленджера, також заявив, що 24 червня він почув від когось у спільноті про скидання баласту "Титаном". Таким чином ті, хто був на борту, "намагаються впоратися з надзвичайною ситуацією".

Розповіді Кемерона та Маккаллума про перебіг подій під час занурення свідчать про те, що принаймні одна людина на борту — з поки що невідомих причин — раніше виявила, що щось пішло не так, і вирішила перервати подорож. Розслідування трагедії ще тривають і остаточно невідомо, чи знали п’ятеро пасажирів про небезпеку, що насувається.

Нагадаємо, що батискаф "Титан" мав здійснити занурення до уламків легендарного корабля "Титанік", що знаходяться на глибині майже 5 тис. метрів. 18 червня, після майже двох годин з моменту занурення пропав зв’язок з "Титаном". Ймовірно усі п’ять членів екіпажу загинули миттєво у від вибуху на глибині 4 тис. метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ідентифіковано всіх людей на борту батискафа, який мав дослідити Титанік.

Також "Коментарі" писали про те, що стали відомі останні моменти життя екіпажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини