Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Випускник коледжу з Массачусетсу Тімоті Говард помер від анафілактичного шоку після вживання продукту з арахісом. У США його історія стала приводом для широкої кампанії обізнаності про харчові алергії, які можуть спровокувати смерть.
Тімоті Говард. Фото з відкритих джерел
22-річний Тімоті Говард помер менш ніж через тиждень після того, як закінчив коледж і відсвяткував цю важливу подію з родиною. 24 травня випускник Університету Род-Айленда з’їв їжу, яка мала у своєму складі арахіс.
Як розповідають батьки хлопця Тім та Петті Говарди, син серед ночі розбудив їх, повідомивши, що не може дихати. Чоловік миттєво ввів Тімоті Говарду ліки та викликала швидку, однак це не змогло зупинити розвиток анафілаксії. Після гострої алергічної реакції річний хлопець помер.
Друзі та колеги Тімоті по університету започаткували онлайн-кампанію "Give A Hand", який передбачає збір коштів на підтримку досліджень і підвищення обізнаності про харчові алергії. За лічені дні ініціатива досягла своєї мети у 25 000 доларів. Усі зібрані кошти спрямовано до провідної організації FARE, яка займається освітою, дослідженнями та підтримкою людей із харчовими алергіями.
Харчова анафілаксія залишається однією з найнебезпечніших форм алергічних реакцій, яка може настати навіть після незначного контакту з алергеном. За даними FARE, у США близько 11% дорослих мають харчові алергії, що становить близько 33 мільйонів американців.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Італії дві ложки популярно десерту вбили 20-річну дівчину.
Також "Коментарі" писали, що у Молдові помер депутат від анафілактичного шоку після укусу оси.
Новини