Головна Новини Суспільство події Мітинг ФОПів під парламентом: скількох мітингарів затримали та що говорять в поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Мітинг ФОПів під парламентом: скількох мітингарів затримали та що говорять в поліції

Відомо скільки кримінальних проваджень відкрили в Нацполіції через сутички на Грушевського

26 січня 2022, 12:03
Поділіться публікацією:

У вівторок, 25 січня, було затримано кілька десятків учасників мітингу, що проходив під стінами Верховної Ради. Про це повідомляють в Головному управлінні Національної поліції в місті Києві.

Мітинг ФОПів під парламентом: скількох мітингарів затримали та що говорять в поліції

Під парламентом продовжуються сутички з поліцією, фото Facebook/Volodymyr Shvab

Всього за фактами правопорушень відкрито три кримінальні провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) та частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та частиною 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що загальна кількість затриманих мітингарів — 63 особи. Серед яких 38 осіб мають ФОП, п'ять осіб закрили ФОП раніше. 20 затриманих не є бізнесменами. Затриманих відпустили після отримання їх анкетних даних. Про складання адмінпротоколів інформації немає.

Наразі слідчі з'ясовують усі обставини вчинення вищезгаданих правопорушень. За результатами розслідування в рамках проваджень громадянам буде оголошено про підозру. Дії затриманих будуть кваліфіковані пізніше.

За інформацією прес-служби, мітингарі штовхали правоохоронців, застосували сльозогінний газ, а також запалювали файєри та димові шашки. Протестувальники кидали в поліціянтів каміння й інші предмети. Оскільки на словесні вимоги активісти не реагували та не припиняли агресивні дії, поліціянти відтіснили присутніх на акції протесту та здійснили затримання.

Відомо, що травми різного ступеню тяжкості отримали 18 поліцейських та троє мітингарів. Одна з протестувальниць отримала переломи передпліччя та трьох ребер. В поліціянтів діагностовано переломи, закриту черепно-мозкову травму, хімічні опіки очей.

Інформацію про вбивство учасника акції спростували. Чоловік втратив свідомість під час заворушення, йому було надано медичну допомогу й він прийшов до тями.

Як повідомляв портал "Коментарі", 25 січня між мітингарями та поліціянтами відбулися сутички під Верховною Радою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини