Головна Новини Суспільство події Мінування територій біля кордону з Угорщиною: пояснення прикордонної служби
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінування територій біля кордону з Угорщиною: пояснення прикордонної служби

ДПСУ заявили про фейк щодо мінування кордону поблизу Угорщини.

22 листопада 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У мережі поширилось відео, де чоловік, який назвав себе військовослужбовцем заявив, що нібито отримав наказ від керівництва замінувати українсько-угорський кордон. На це відреагувала Державна прикордонна служба України та спростувала подібну інформацію.

Мінування територій біля кордону з Угорщиною: пояснення прикордонної служби

ДПСУ заявили про новий фейк. Фото з відкритих джерел

Державна прикордонна служба України спільно з Центром протидії дезінформації спростували фейк щодо мінування кордону поблизу Угорщини. 

На відео, яке масово поширилось у соціальних мережах чоловік у військовій формі з закритим лицем назвав себе військовим ЗСУ та розповів про наказ замінувати прикордонну територію. На різних інтернет-ресурсах та соцмережах вказувалось, що такий захід обрано для зупинки угорських військ або порушників, які намагаються незаконно перетнути кордон.

"Інформація про мінування кордону з Угорщиною не відповідає дійсності і є фейком. ДПСУ просить не поширювати неправдиві повідомлення та свідомо аналізувати інформацію", — повідомила прикордонна служба України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зробив попередження для військових. За його словами такі дії військовослужбовців стануть дуже великою помилкою та можуть нашкодити єдності нації під час війни проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що тисячі українських біженців можуть стати безхатьками у Великій Британії. Згідно зі звітом Червоного Хреста понад 6 тис. сімей з України втратять дах над головою до кінця березня 2024 року. Таким чином українські біженці мають в чотири рази вищі ризики стати бездомним ніж британці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DPSUkr/16345
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини