Головна Новини Суспільство події Мінування ЧАЕС: на пошту підприємства надійшов анонімний лист (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінування ЧАЕС: на пошту підприємства надійшов анонімний лист (ФОТО)

Був оголошений режим аварійної готовності

28 липня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

28 липня на пошту державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" надійшов анонімний лист з повідомленням про мінування промислового майданчика. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на пресслужбу підприємства.

Мінування ЧАЕС: на пошту підприємства надійшов анонімний лист (ФОТО)

Мінування ЧАЕС. Фото з відкритих джерел

За інформацією джерела, анонім заявив, що на тому місці була закладена вибухівка. У зв'язку з цим контрольно-пропускний пункт Чорнобильської зони тимчасово був закритий, поки вказане в листі місце перевіряли на наявність вибухових пристроїв. Також повідомляється, що на станції була оголошена аварійна готовність.

Після отримання листа на пошту був створений оперативний штаб, який зайнявся його перевіркою. Були дотримані всі заходи безпеки і захисту персоналу. Виконано були також заходи по запобіганню терористичній загрозі.

Мінування ЧАЕС: на пошту підприємства надійшов анонімний лист (ФОТО) - фото 2

Член громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко зазначив, що найчастіше такі листи — це жарти сталкерів, що часто відвідують Чорнобильську зону. Можливо, таким чином вони намагаються висловити свій протест щодо недавно введених змін у законодавстві за нелегальне відвідування зони відчуження.

У зв'язку з закриттям КПП і проведеними перевірками на наявність вибухівки туристи не могли довгий час покинути Чорнобильську зону, чекаючи, поки фахівці не повідомили про закінчення операції і можливості безпечного пересування.

О 15:20 було повідомлено про те, що режим аварійної готовності знятий. Фахівці не знайшли вибухового пристрою на території, яку вказав у листі анонім.

Мінування ЧАЕС: на пошту підприємства надійшов анонімний лист (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що вчені випадково наткнулися на незвичайну знахідку в Чорнобилі, а також про те, що Зеленський розповів, що буде з водними ресурсами і Чорнобилем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини