Головна Новини Суспільство події Мільйони доларів хабарів: у Львівській області викрили схему розмитнення автівок
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони доларів хабарів: у Львівській області викрили схему розмитнення автівок

Незаконні прибутки учасників схеми складали мільйони доларів США

7 липня 2022, 17:54
Поділіться публікацією:

У  Львівській області  викрито злочинні схеми безперешкодного розмитнення автівок. Про це повідомляють в Офісі  генпрокурора.

Мільйони доларів хабарів: у Львівській області викрили схему розмитнення автівок

Вилучено чорнову бухгалтерію із доказами (фото Генпрокуратура)

Як стверджують представники слідства,  до злочинного  угруповання  увійшли   посадовці Львівської митниці, ряд  митних брокерів  та  мешканець одної з країн Євросоюзу. Вже в квітні-липні  цього  року  почала діяти організована за їх задумом  масштабна  схема систематичного вимагання та одержання коштів  від  громадян і юридичних осіб, аби  вони могли  безперешкодно ввезти  в Україну імпортні автомобілі та оформити їх.

За суму в 500 – 1000 доларів за кожне авто, ці  підозрювані обіцяли  безперешкодно та позачергово  розмитнити автомобіль  і поставити  на облік без попереднього знімання  з іноземної реєстрації. Ще  ці службовці, ніби надаючи  брокерські послуги за 50 – 150 доларів, займались  організацією  безперешкодного  митного оформлення автівок.

Всього,  за злочинною схемою в зоні діяльності Львівської митниці було здійснено розмитнення   більш як 40 тис. автомобілів  з іноземною реєстрацією. Як свідчать  попередні дані, незаконні доходи  учасників  злочинного угрупування  обчислювалися мільйонами доларів США.

Правоохоронці провели  обшуки на територіях  митних постів Львівської митниці, на робочих місцях та   там, де проживали  підозрювані по справі. Вилучені докази — чорнова бухгалтерія  та  гроші на суму 1,2 млн грн.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, які схеми розквітають на українській митниці під час війни. Одна із схем – "легальна" еміграція за кордон чоловіків призовного віку, що нібито курується Держприкордонслужбою та коштує від 4-5 тисяч доларів до 25 тисяч євро з особи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини