Головна Новини Суспільство події Мешканці Донецької області ледь не замерзли в горах: що з ними сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканці Донецької області ледь не замерзли в горах: що з ними сталося

Чоловіки чотири доби блукали в горах

сьогодні, 10:20
Поділіться публікацією:

У понеділок 30 вересня у горах виявили двох чоловіків, які намагалися перетнути державний кордон України з Румунією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію державної прикордонної служби України.

Мешканці Донецької області ледь не замерзли в горах: що з ними сталося

Порушники в горах. Фото ДПСУ

Чоловіків знайшли військовослужбовці відділу прикордонної служби “Ділове”. Прикордонники розповіли, що 25-річні чоловіки дуже замерзли, адже одними із перших зустріли зиму.

Обидва затриманих є жителями Донецької області, і у горах були вперше, через що і не підготувалися належним чином. “До свого походу поставилися як до пригодницької витівки, не підозрюючи, що така легковажність могла вартувати їм життя. Самостійно проклавши собі маршрут до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску, спритники 4 доби без належного одягу, взуття та спорядження блукали високогір’ям. До різких перепадів температури, поганої видимості, а тим паче до першого снігу в останній день вересня донеччани готові не були”, — розповіли у Держприкордонслужбі.

Чоловіки не дійшли до кордону 500 метрів, їх помітили прикордонники та доправили до місця обігріву.

Щодо правопорушників склали протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

“Застерігаємо усіх охочих, з метою збереження життя та здоров’я, утриматися від походів у гори, де наразі спостерігаються складні погодні умови: низька температура повітря, сніг, подекуди густий туман та сильні пориви вітру”, — звернулися до громадян у Держприкордонслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Запорізькій області депутати безперешкодно виїздили за кордон. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини