Головна Новини Суспільство Кримінал Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон

Депутати користувалися фейковими запрошеннями на міжнародні заходи

сьогодні, 18:20
Поділіться публікацією:

Місцеві депутати у Запорізькій області користувалися послугами з незаконного виїзду за кордон. Трьом особам повідомили про підозри у скоєнні злочину. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон

Обшуки в Запорізькій області. Фото Запорізької обласної прокуратури

На протиправних діях викрили голову об'єднаної територіальної громади — він організував депутатам селищної ради незаконний перетин державного кордону України. 

За фактом правопорушення повідомили про підозру трьом особам. Їх підозрюють в незаконному переправленню осіб через державний кордон України та службовому підроблені (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Слідство встановило, що голова однієї з селищних рад Запорізької області організував схему, яка дозволяла депутатам селищної ради безперешкодно перетинати державний кордон. До реалізації схеми він залучив секретаря селищної ради та директорку регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

Для виїзду за кордон користувалися фейковими листами-запрошеннями до участі у міжнародних заходах. Листи готувала директорка регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування. А на основі “запрошень” видавали відповідні розпорядження про відрядження за кордон, які дозволяли депутатам виїжджати за кордон. 

Правоохоронці встановили 3 факти перетину державного кордону депутатами селищної ради в особистих цілях за такою схемою.

Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон - фото 2
Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон - фото 3

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо застосування відносно підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки помічників працює у народних депутатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини