Головна Новини Суспільство події Масове отруєння на Прикарпатті: скільки дітей госпіталізовано
commentss НОВИНИ Всі новини

Масове отруєння на Прикарпатті: скільки дітей госпіталізовано

За словами головного санітарного лікаря Руслана Савчука, всім потерпілим надано медичну допомогу негайно

11 липня 2024, 18:06
Поділіться публікацією:

На Прикарпатті зафіксовано масове харчове отруєння, що призвело до госпіталізації 18 дітей та двох дорослих. Всі потерпілі отримують необхідну медичну допомогу, деякі вже повернулися додому. Лікарі активно шукають причину захворювання.

Масове отруєння на Прикарпатті: скільки дітей госпіталізовано

Масове отруєння дітей на прикарпатті

Так. 10 липня діти з Львівщини приїхали у Коломию на спортивні змагання. Невдовзі вони почали скаржитися на погане самопочуття. Це виявилося харчовим отруєнням та гастроентероколітом — запаленням шлунку та кишківника.

Головний лікар Руслан Савчук розповів, що допомогу дітям надали вчасно. 

“Хворим було надано всю необхідну медичну допомогу, завдяки чому 12 дітей вже виписані з лікарні. Інші пацієнти продовжують отримувати допомогу, також проводяться лабораторні дослідження для визначення збудника хвороби”, – зазначив головний санітарний лікар Руслан Савчук.

Лікарі підозрюють, що отруєння могло статися через неякісну їжу або через порушення правил її зберігання. Також вони розглядають версію про можливе зараження через одне з місцевих кафе, де діти вживали їжу.

Наразі триває детальне розслідування інциденту. Лікарі співпрацюють з владою та іншими організаціями, щоб з’ясувати, що сталося. Вони також наголошують на важливості дотримання правил гігієни та обережного вибору їжі.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Користувач форуму Reddit поділився історією, як звернення до штучного інтелекту Gemini від Google мало не стало катастрофою для його сім'ї. У спробі знайти новий рецепт заправки для салату чоловік не підозрював, що ІІ не завжди точний у своїх відповідях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини