Головна Новини Суспільство неймовірно Небезпечний рецепт від ШІ: сім'я ледь не загинула від отруєння
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний рецепт від ШІ: сім'я ледь не загинула від отруєння

Як штучний інтелект мало не зашкодив сім'ї: досвід користувача Reddit

27 червня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

Користувач форуму Reddit поділився історією, як звернення до штучного інтелекту Gemini від Google мало не стало катастрофою для його сім'ї. У спробі знайти новий рецепт заправки для салату чоловік не підозрював, що ІІ не завжди точний у своїх відповідях.

Небезпечний рецепт від ШІ: сім'я ледь не загинула від отруєння

Небезпечний рецепт від ІІ: сім'я ледь не загинула від отруєння

Штучний інтелект запропонував користувачеві рецепт, що складається з оливкової олії та часнику, із зазначенням точних пропорцій та часу наполягання. Чоловік без сумнівів дотримувався інструкцій. Однак через три дні він помітив, що щось пішло не так: соус почав дивно булькати та випускати гази.

Небезпечний рецепт від ШІ: сім'я ледь не загинула від отруєння - фото 2

Занепокоєння змусило чоловіка пошукати інформацію. Виявилося, що рецепт, запропонований ШІ, міг призвести до формування ботулотоксину — одного з найпотужніших і найнебезпечніших природних токсинів, що викликає ботулізм, захворювання, яке паралізує нервову систему і може призвести до смерті.

“Якби я не перевірив його за 3-4 дні, я нічого не дізнався б і втратив би всю свою сім'ю. Будьте обережні та ніколи не довіряйте AI, дорогі люди…”, — написав чоловік.

Небезпечний рецепт від ШІ: сім'я ледь не загинула від отруєння - фото 3

Читайте також на порталі "Коментарі" — Фотограф Майлз Естрей зробив незвичайну фотографію фламінго та вирішив відправити її для участі у конкурсі зображень створених штучним інтелектом. Фотограф не очікував, що його фотографія переможе в одній із категорій конкурсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що китайська компанія готується до випуску секс-ляльок із вбудованим штучним інтелектом.

Також "Коментарі" писали, що компанія "МакДональдс" вирішила позбутися штучного інтелекту у своїй роботі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини