Головна Новини Суспільство події Людей знайшли замороженими на смерть: як зимова буря спричинила дипломатичний конфлікт між двома державами
commentss НОВИНИ Всі новини

Людей знайшли замороженими на смерть: як зимова буря спричинила дипломатичний конфлікт між двома державами

12 людей знайшли замороженими на смерть, що спричинило дипломатичний конфлікт між Туреччиною та Грецією

3 лютого 2022, 11:44
Поділіться публікацією:

Дванадцять мігрантів були знайдені мертвими в невеликому турецькому містечку поблизу кордону з Грецією. Таку заяву зробили чиновники в середу, 2 лютого, через тиждень після того, як рідкісна зимова буря покрила обидві країни снігом. Про це повідомляє CNN.

Людей знайшли замороженими на смерть: як зимова буря спричинила дипломатичний конфлікт між двома державами

Мігранти - фото з відкритих джерел

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що десяток мігрантів замерзли в Іпсалі, прикордонному місті, який часто використовується мігрантами, які прагнуть потрапити до Європейського Союзу.

Звідки взялися мігранти і чому вони опинилися в холодних умовах, залишається незрозумілим, але Греція та Туреччина звинувачують одна одну в трагедії.

Сойлу стверджував у Twitter, що групу відвернули грецькі прикордонники та зняли з них взуття та одяг. Він опублікував у Твіттері розмиті зображення, на яких видно трупи щонайменше восьми людей, частково одягнених і лежачих у багнюці.

Сойлу назвав грецький прикордонний патруль і підрозділи головорізами і сказав, що Європейський Союз "безпорадний, слабкий і позбавлений гуманних почуттів".

Однак міністр імміграції Греції Нотіс Мітарачі спростував звинувачення Сойлу у неправомірних діяннях.

"Смерть 12 мігрантів на турецькому кордоні поблизу Іпсали є трагедією. Але правда, що стоїть за цим інцидентом, не схожа на брехливу пропаганду, яку висуває мій колега", — сказав Мітарачі у заяві. 

12 мігрантів входили до групи з 22 осіб. У заяві регіональної влади йдеться, що вони все ще шукають решту 10 і що вони розпочали розслідування інциденту.

Рада Європи та самі мігранти роками стверджували, що грецька берегова охорона та прикордонні патрулі відштовхують мігрантів, іноді в морі. Хоча Агентство ООН з прав людини задокументувало "достовірні повідомлення" про такі інциденти, уряд Греції неодноразово спростовував їх.

Як повідомляли раніше "Коментарі", майже 5000 мігрантів із дітьми загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини