Головна Новини Суспільство події Лікарі три тижні боролися за його життя: помер глава Подільського району Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі три тижні боролися за його життя: помер глава Подільського району Києва

Чиновник помер від наслідків коронавирусной інфекції

17 квітня 2021, 00:24
Поділіться публікацією:

Від коронавірусу помер голова Подільської РДА в Києві Віктор Смирнов Лікарі три тижні боролися за його життя, але з ускладненнями хвороби впоратися не вдалося, повідомив мер Києва Віталій Кличко

Лікарі три тижні боролися за його життя: помер глава Подільського району Києва

Віктор Смирнов (фото з відкритих джерел)

Чиновник помер від наслідків коронавірусної інфекції.

"Понад три тижнів лікарі боролися за його життя. Але через ускладнення хвороби медицина, на жаль, не перемогла", — зазначив Кличко, висловивши співчуття родині та близьким чиновника.

Нагадаємо, в опитування масової вакцинації проти коронавірусу в Україні як і раніше залишається на порядку денному. Частина населення вже отримала свою першу щеплення, частина — розмірковує про необхідність такого кроку. Деякі сподіваються, що їм вдасться вибрати, яким препаратом вакцинуватися. За словами лікаря-анестезіолога Сергія Дуброва, на подібне розраховувати не варто. Як пояснив Дубров, вибір вакцини залежить не від особисто пацієнта і навіть не від лікаря, який робить укол. В першу чергу перерозподілом препаратів займається МОЗ. Фахівець додає, що в Україні існує затверджений графік вакцинації. Відповідно до нього є черговість отримання щеплення різними верствами населення. При цьому враховується і наявність різних вакцин.

Як повідомляли раніше, лікарі фіксують випадки так званого "довгого коронавірусу". Про це заявив академік, голова Комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО Сергій Комісаренко. За його словами, long covid — це наслідки перенесеного захворювання. Повідомляється, що цей синдром може тривати кілька місяців, супроводжуючись втомою і іноді проблемами з іншими органами. Експерт додав, що самого вірусу в організмі під час хвороби вже може і не бути. Як говорить Комісаренко, long covid — це вже захворювання без вірусу. У пацієнта можуть бути антитіла, але небагато.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини