Головна Новини Суспільство події 550 людей загинуло під час мусульманського паломництва до Мекки
commentss НОВИНИ Всі новини

550 людей загинуло під час мусульманського паломництва до Мекки

Через аномальні температури в Саудівській Аравії загинуло понад півсотні людей під час паломництва до Мекки.

20 червня 2024, 11:37
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Сотні мусульман загинуло під час щорічного паломництва до Мекки, яке отримало назву хадж. Причиною смерті стала аномальна спека, яка припала на дні релігійного дійства у Саудівській Аравії.

550 людей загинуло під час мусульманського паломництва до Мекки

Паломництво до Мекки. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання AFP, щонайменше 550 людей загинули під час паломництва до Мекки. З них 323 були громадянами Єгипту. Основною причиною смерті стали захворювання та симптоми, які спричиненні високою температурою.

Саудівська метеорологічна служба повідомила, що у 17 червня у тіні головної мечеті Аль-Харам в Мецці температура піднялася до 51,8 градуса за Цельсієм. 

Хадж – це щорічне мусульманське паломництво до Мекки, де релігійні особи здійснюють обряди за настановами пророка Мухаммеда. 

"Хадж — це важке завдання, тому вам доведеться докласти зусиль і виконати ритуали навіть у спекотних і багатолюдних умовах", — сказав Reuters один з паломників.

Паломництво до Мекки, це одне з найбільших масових зібрань у світі. Згідно з релігійними практиками, кожен мусульманин хоча б раз у житті має здійснити хадж та відвідати Мекку.

У 2024 році хадж відбувався з 14 по 19 червня і за даними Статистичного управління Саудівської Аравії подію відвідали понад 1,8 мільйона паломників. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція ухвалила жорстке рішення щодо одягу для мусульман. У французьких школах до заборони традиційних хусток додали мусульманські сукні-халати.

Також "Коментарі" писали про польських фермерів, які вступили у боротьбу проти мусульман-нелегалів та розлили свинячий гній на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини