Головна Новини Суспільство події Кількість жертв від вибуху на шахті "Покровське" збільшилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість жертв від вибуху на шахті "Покровське" збільшилася

У результаті травмування від вибуху метану в шахті вже померло п'ять постраждалих

5 серпня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:
У результаті трагедії на шахті "Покровське" було травмовано дев'ять осіб та одна людина загинула. З них шестеро — це працівники підрядної організації. Наразі жертв трагедії уже п'ять. Минулої ночі у Краматорській лікарні зупинилися серця двох шахтарів. Про це повідомив у Facebook Голова Конфедерації Вільних профспілок України Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Нагадаємо, що вибух на шахті стався 31 липня о 05:12. Тоді шахтарі проводили буровибухові роботи на горизонті 815 метрів. Саме у цей час, коли у шахті були люди, вибухнув метан. Потерпілі отримали травми та опіки. На місце викликали "швидку медичну допомогу". Каретами "швидкої" дев'ятьох потерпілих госпіталізували до лікарень Покровська та Краматорська.

За життя шахтарів боролися медики. Однак троє працівників підприємства ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" раніше померли у лікарнях. Уночі з 4 на 5 серпня в опіковому відділенні Краматорської лікарні померло ще двоє потерпілих.

"Це біль. Вже п'ять життів забрала ця страшна трагедія. П’ять родин втратили своїх синів, чоловіків, братів…
Світла пам’ять хлопцям. Сил все це пережити їхнім родинам", — написав Михайло Волинець.

Близько 12:20 5 серпня помер ще один потерпілий. У лікарнях залишилося четверо травмованих шахтарів. За їх життя продовжують боротися медичні працівники. Стан здоров'я потерпілих залишається важким.

Прокуратура Донецької області розслідує причини трагедії та шукає свідків. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель особи та інші тяжкі наслідки).

Як повідомляв портал "Коментарі", у Коростені прогримів вибух на святі: три людини постраждали.

Кількість жертв від вибуху на шахті "Покровське" збільшилася

Вибух на шахті забрав життя людей, фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини