Головна Новини Суспільство події В Україні заблокували незаконний онлайн-кінотеатр із багатомільйонною аудиторією
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заблокували незаконний онлайн-кінотеатр із багатомільйонною аудиторією

Фігуранту загрожує до 6 років позбавлення волі

25 серпня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Основою заробітку була реклама, розміщена на сервісі, а також плата за преміум-акаунт. За попередніми даними, прибуток фігуранта становив понад 15 мільйонів гривень. Зараз роботу піратського онлайн-кінотеатру заблокували. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

В Україні заблокували незаконний онлайн-кінотеатр із багатомільйонною аудиторією

Кіберполіція заблокувала незаконний онлайн-кінотеатр. Фото: МВС

Так, за інформацією правоохоронців, правопорушення у сфері інтелектуальної власності організував 36-річний житель Львова. "Ділок" створив додаток онлайн-кінотеатру і надалі адміністрував його. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів, попри відсутність дозволів правовласників, представником яких є "Українська антипіратська асоціація".

Аудиторія преміум-користувачів додатка становила понад мільйон осіб. Підписка на преміум-акаунт становила 80 гривень. Також чоловік щомісяця отримував близько 100 тисяч гривень від реклами, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсі.

Правоохоронці встановили, що додаток є одним із найбільших піратських онлайн-кінотеатрів російськомовного сегмента в мережі Інтернет. За попередніми даними, прибуток зловмисника становив понад 15 мільйонів гривень.

За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели санкціоновані обшуки. При їх проведенні вилучено обладнання, яке використовувалося для організації технічної інфраструктури.

За фактом порушення авторських прав відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176. Фігуранту загрожує до 6 років ув'язнення. Зараз вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру, тривають слідчі дії. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому кіберполіція в Україні не знаходить злочинців у мережі. DarkNet — це темна цифрова сторона людства. У "даркнеті", зазначає експерт, можна купити, продати, обміняти усе те, що неможливо отримати законним і цивілізованим способом у звичайному світі (фальшиві гроші, зброя, наркотики, персональні дані й навіть життя іншої людини).

Раніше "Коментарі" писали, що кіберполіція попередила українців про нову схему обману.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гоша

25 серпня 2021, 20:58

Клоун решил перед поездкой в штаты отчитаться хозяевам о борьбе с "пиратством",бокс был самым лучшим приложением,и это забрали у людей,сопли зеленые.


Новини