Головна Новини Суспільство події Обережно, шахраї: кіберполіція попередила українців про нову схему обману
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, шахраї: кіберполіція попередила українців про нову схему обману

Злодії вдають держпрацівників, які готові виплатити компенсації підприємцям, та виманюють персональні дані

15 грудня 2020, 10:10 comments1037
Поділіться публікацією:

Шахраї не сидять на місці та постійно створюють нові схеми "розводу" українців. Цього разу департамент кіберполіції попередив про те, що злодії виманюють гроші у громадян під виглядом держпрацівників, які готові виплатити компенсації підприємцям.

Обережно, шахраї: кіберполіція попередила українців про нову схему обману

В Україні з'явилася чергова схема шахрайства. Фото: uristy.ua

Тільки з початку грудня майже 100 людей потерпіли від цієї схеми.

План, за яким дурять потенційну жертву, простий. Спочатку невідома вам людина розміщує відео, де Президент України розповідає про виплату матеріальної допомоги підприємцям у розмірі восьми тисяч гривень. Внизу під відео вказано, що кожна людина може отримати компенсацію від держави. Для цього варто лише подати заявку. В запропонованій анкеті потрібно вказати свої персональні дані та номер банківської картки, на яку необхідно зарахувати кошти.

Згодом ситуація стає підозрілою. Шахраї просять аби людина оплатила послуги юриста та пройшла ідентифікацію, вказавши свій електронний підпис.

Таким чином громадяни потрапляють в пастку. По-перше, вони сплачують гроші за послуги, яких не існує. По-друге, люди надають всі свої дані зловмисникам.

Якщо ж ви все-таки розповіли аферистам інформацію про себе, кіберполіція  радить заблокувати банківську картку та негайно повідомити правоохоронні органи.

Сайт "Коментарі" раніше розповідав, що Ощадбанк попередив українців про чергову хитрість аферистів. Шахраї використовують повідомлення з пропозицією підвищити кредитний ліміт картки у два рази. Саме це смс може виявитися небезпечним прийомом злодіїв.

У Ощадбанку також попередили про посилання, які також часто вказуються в смс, нібито від установи. Але ні в якому разі не треба за ними переходити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини