Головна Новини Суспільство події Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову оголосили про підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову оголосили про підозру

Підозрювані ще не затримані

18 грудня 2020, 13:16
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань оголосило про підозру у справі катастрофи військового літака АН-26 в Чугуєві Харківської області. Командиру Військово-повітряних сил Сергію Дроздову правоохоронці оголосили підозру в халатності. Командиру військової частини і керівнику польотів військової частини — в порушенні правил польотів.

Катастрофа АН-26: командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову оголосили про підозру

ФОТО: З відкритих джерел

"За підсумком розслідування ДБР спільно з Офісом генпрокурора здобули докази, які дають підстави обґрунтовано підозрювати окремих осіб, причетних до організації зазначених польотів. Вони допустили порушення у своїй службовій діяльності", — сказав під час брифінгу начальник відділу ДБР Вадим Приймачок.

Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, які не мали досвіду в керуванні літаком.

За словами Вадима Приймачка, командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час. У Державному бюро розслідувань вважають, що встановили ще не всіх причетних.

Підозрювані у справі поки що не затримані, проте слідство незабаром має звернутися до суду для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 25 вересня сталася страшна авіакатастрофа, в результаті якої загинули курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба. Катастрофа військового літака АН-26 забрала життя 26 осіб. Одному курсанту вдалося вижити. Падіння сталося під час чергового навчального польоту.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Тетяні Чорновіл вручили підозру в навмисному вбивстві.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини