Головна Новини Суспільство події "Касети, фосфор - нам все дозволили, все пускаємо": опубліковано перехоплення розмови російського окупанта
commentss НОВИНИ Всі новини

"Касети, фосфор - нам все дозволили, все пускаємо": опубліковано перехоплення розмови російського окупанта

Російські загарбники зізнаються по телефону, що їм дозволили застосовувати заборонені фосфорні та касетні засоби ураження

15 травня 2022, 16:00
Поділіться публікацією:

"Касети, фосфор - нам все дозволили, все пускаємо": опубліковано перехоплення розмови російського окупанта

Фото та відкритих джерел

Служба безпеки України продовжує публікувати перехоплені телефонні розмови окупантів зі своїми родичами або бойовими товаришами. В одній із перехоплених розмов загарбник зізнався іншому, що керівництво дозволило їм застосовувати абсолютно все, що було заборонено міжнародними конвенціями.

За словами джерела, фосфорні та касетні засоби поразки є особливо небезпечним та негуманним видами озброєнь, які заборонені міжнародними конвенціями. Однак окупантами на них дали "дозвіл".

"Та всі чекають, коли Володьку (путіна, — ред) це все заї*є, він війська виведе і "Тополя" сюди накидає. А так усе, що міжнародними конвенціями було заборонено: касети, фосфор – нам усе дозволили, все пускаємо туди", – розповів один окупант другому.

У СБУ зазначають, що кожна перехоплена розмова російських військових увійде до матеріалів у міжнародних судах, щоб жоден російський військовий злочинець не уникнув покарання.

Нагадаємо, що радник мера Маріуполя Петро Андрющенко на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив, що в Маріуполі вперше окупанти застосували фосфорні або запальні бомби. Окупанти своєю чергою заявили, що ними були використані запалювальні снаряди 9М22С із термітними шарами. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що на одному з південних рубежів українськими військовими було виявлено снайперську пару російських окупаційних військ. Після визначення їх розташування оператори ССО використовували легкий міномет 60-мм калібру для відпрацювання мети. У Мережі опублікували відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/4271
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини