Головна Новини Суспільство події Хворих терміново перевозили: чому в одеській лікарні закінчився кисень
commentss НОВИНИ Всі новини

Хворих терміново перевозили: чому в одеській лікарні закінчився кисень

Пацієнтів переводили в інше відділення лікарні з вечора вівторка до 4 ранку середи

27 жовтня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

В одному з найбільших в Одесі опорних медичних закладів для пацієнтів, які захворіли на коронавірусну хворобу, вчора  не стало кисню саме з причини порушення його підвозу двома місцевими виробниками. Про  це під час пресконференція повідомила очільниця закладу Світлана Єсипенко.

Хворих терміново перевозили: чому в одеській лікарні закінчився кисень

Хворих терміново перевозили (фото з відкритих джерел)

 Як вона розповіла, 26 жовтня в лікарні мала місце критична ситуація, тому  що перебої з підвозом кисню відчувались вже останніх шість тижнів. Хворих  в таких випадках підключали до кисню в балонах.

 Винуватці цієї складної ситуації в умовах спалаху коронавірусу  в одеському регіоні -  підприємства "Кріогенсервіс" та "Кріопром", які не виконують свої зобов’язання. Саме вони і мали забезпечити безпроблемну роботу циліндра на вулиці  Міхновського, 50. Тут виходжували 43 пацієнтів, з яких 13 – на ШВЛ.

Тому о 19:00 вівторка почали їх евакуацію в інше відділення закладу, що розміщене на вулиці Ядова. В  цьому непростому процесі перевезення важких хворих, який закінчився в 04:00 середи брали участь всі медики-анестезіологи, спецавтомобілі медицини катастроф. Також  з пацієнтами була завідувачка реанімації та інший медичний персонал.

 Вночі оперативно вирішувалась  ситуація зі встановленням генератора. Фахівці лише  турбувались, щоб збільшене навантаження витримала електропроводка.

В коронавірусному відділенні на вулиці Ядова – 210 місць. Станом на ранок 27 жовтня в ньому лікується 217 пацієнтів.  Кисень сюди привозить інший постачальник. Щодо залишеного пізно ввечері ковідного відділення на вулиці Міхновського, то там  ніхто не працюватиме допоки не буде відповідних гарантій від згадуваних постачальників.

Керівниця  зазначила, що в підрозділі центру соціально значущих хвороб на Ядова  є запаси кисню, яких має вистачити до початку наступного місяця. Також сюди перевезли апарати ШВЛ та  все інше, необхідне для роботи медиків в умовах спалаху.  На щастя, всі коронавірусні  пацієнти нормально перенесли цю вимушену процедуру  евакуації, їх стан не став тяжчим.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що волонтер розповіла, що в Одесі почалося сортування хворих на COVID-19.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини