Головна Новини Суспільство події Хто стоїть за хвилею псевдомінувань по всій Україні: у СБУ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто стоїть за хвилею псевдомінувань по всій Україні: у СБУ зробили заяву

Тільки з початку 2022 року до Служби безпеки надійшло понад три сотні повідомлень нібито про мінування будівель

21 січня 2022, 16:36
Поділіться публікацією:

У Службі безпеки України заявили, що за хвилею псевдомінувань на всій території України стоїть Російська Федерація, яка намагається розхитати ситуацію всередині нашої держави. Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Хто стоїть за хвилею псевдомінувань по всій Україні: у СБУ зробили заяву

СБУ - фото з відкритих джерел

У СБУ зазначили, що російські спецслужби активно використовують "мінування" об'єктів соціальної та критичної інфраструктури як елемент гібридної війни, яку країна-агресор веде щодо України.

Тільки з початку 2022 року до Служби безпеки надійшло понад три сотні повідомлень нібито про мінування будівель. На сьогодні жодне з анонімних повідомлень не підтвердилося. Втім, минулого року кількість псевдомінувань становила понад 1100.

У СБУ звертають увагу, що головна мета спецслужб Росії — очевидна. Їм необхідно сіяти тривогу та паніку в українському суспільстві та створювати умови додаткового тиску на нашу державу. На жаль, наголошують правоохоронці, подібні інформаційно-психологічні операції — реалії гібридних воєн сучасності.

За попередньою інформацією Служби безпеки, до поширення хвилі псевдомінувань залучено громадян України, якими керують хуліганські мотиви або бажання розважитися. Українці до кінця не усвідомлюють можливих наслідків.

Наголошується, що правопорушники повідомляють про "мінування" з використанням програмного забезпечення, яке, на їхню думку, гарантує їм анонімність. У свою чергу, СБУ вдалося встановити, що більшість таких повідомлень відправляють інтернет-користувачі, які знаходяться на територіях ОРДЛО або в країнах пострадянського простору.

У Службі безпеки нагадали, що "анонімні терористи" будуть встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності відповідно до чинного українського законодавства.

Раніше "Коментарі" писали, що СБУ заблокувала канал ввезення та збуту в Україні підроблених ліків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини