Головна Новини Суспільство події "Хочуть, щоб пролилася кров": у МВС різко висловилися про акцію на честь дня народження Стерненка
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хочуть, щоб пролилася кров": у МВС різко висловилися про акцію на честь дня народження Стерненка

Геращенко заявив, що деякі учасники сьогоднішньої акції понесуть відповідальність

20 березня 2021, 21:58
Поділіться публікацією:

Акцію на підтримку засудженого одеського активіста Сергія Стерненка, що сьогодні проходила в Києві біля будівлі Офісу президента, правоохоронці вважають провокацією. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, йдеться на сайті МВС.

"Хочуть, щоб пролилася кров": у МВС різко висловилися про акцію на честь дня народження Стерненка

Фото: Обозреватель

Так, дії протестувальників він назвав провокацією і аж ніяк не "мирною акцією". Повідомляється, що поліція свідомо не втручалася в протест.

"Замовники цієї провокації мріють, щоб вийшла поліція, застосувала силу, пролилася кров. Ми не будемо йти на шляху такої провокації, в нас достатньо сил, щоб захистити громадський порядок", — сказав Геращенко.

За його словами, ті, хто замовляють і проплачують такі акції, "хочуть, щоб пролилася кров".

Зазначається, що більшість активістів поводилися відповідно до правил порядку. Однак кілька десятків осіб будуть нести відповідальність за хуліганські дії, запевнили в МВС.

За даними МВС, у ході акції протестувальники застосовували піротехніку — димові шашки, петарди та фаєри. А будівлю ОП закидали фарбою, зокрема розписували фарбою стіни й двері.

Нагадаємо, засуджений до семи років ув'язнення активіст Сергій Стерненко стверджує, що подав апеляційну скаргу. У тексті Стерненко висловлює жаль тому, що вирок щодо нього "винесли російські окупанти ім'ям України", і зазначає, що рішення суду направлено проти самої країни.

Нагадаємо, що Одеський суд виніс вирок у справі активіста і колишнього члена "Правого сектора" Сергія Стерненка. Його засудили до 7 з гаком років позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна.

Експерти вважають, що справа Стерненка має політичне забарвлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Івассенко

21 березня 2021, 02:27

Суд над Стерненко,не є Судом,а Судилищем: Ця силова влада ,Прокуратура,Суд в Одесі, провокують навмисне ,протистояння Патріотів України з "Владою",ЗЕ був це все вірно оцінити, та прийняти правильне рішення, на що він підігрує щоб дальші в суспільстві був розбрід,на цьому він хоче свою якусь вигоду подати! Дортмунд.


Новини