Рубрики
МЕНЮ
Лиля Воробьева
Знаний в нашій країні кухар Євген Клопотенко до цього часу не порушував закони нашої країни, так само не переступив через жодний моральний принцип. Про це зірковий кулінар заявив у коментарях представникам спілки UAnimals, що звинувачують кухаря в тому, що він у власній ресторації нібито може зготувати страву з серця червонокнижного лося.
Євген Клопотенко (фото з відкритих джерел)
За словами Євгена, він може жартувати про лосів, разом з тим, щодо ситуації, яка має відношення до готування продуктів, то дотримується певних етичних принципів. Якщо у стравах використовує м'ясо, то це з тварин, які є в сільському господарстві.
Кухар зазначив, що за своїм принципом він не використовує більше цього продукту, ніж необхідно. Робить баланс на його альтернативах, готує субпродукти і використовує їх в стравах, щоб не викидати
Також Клопотенко погоджується, що в його ресторанному закладі подають дичину. Але такі страви готують в обмеженій кількості. М'ясо дичини постачають офіційні заготовлювачі, які дотримуються законодавства і працюють за умовами договору з представниками фермерських господарств. Тому бобра і кабана, які я використовував – вони від фермерів. Ще він закликає "свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою стикаєтеся".
Разом з тим, представники зоозахисної організації зробили нагадування про те, що перед цим кухар "про жарт не казав" і надав посилання на постачальника серця червонокнижної тварини.
Власник ресторану резюмував, що погоджується, що такого постачальника повинні перевірити певні державні органи, які мають такі повноваження. Зі своєї сторони він завжди готовий продовжувати діалог.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Клопотенко назвав головне завдання нового шкільного харчування в Україні.
Новини